lördag 8 augusti 2009

sol, sol, soooool!

Äntligen har det blivit soligt igen! Härligthärligt! Har haft ett par bra dagar nu också utan huvudvärk! Skönt!
I går var jag med lilla prinsessan, hennes favoritfaster M och kusin E på stranden. Jätteskönt till en början, varmt i vattnet, sol och lite lagom blåst. Sen blev vi invaderade av blomflugor (ni vet de där små randiga ofarliga som lätt förväxlas med bin) och efter det kom getingarna! I mängder! Fick vifta bort flera stycken getingar röp runt på lilla prinsessan och mig! Helt galet! Tur att ingen av oss är rädd för dem! Enda platsen man fick vara i fred var i vattnet! Men när lilla prinsessan blivit helt blå kring munnen och frös så hon skakade, ja då fick vi ge upp! Men vi fick drygt tre timmar myspys i alla fall! Om vi ska åka till stranden idag också, så blir det ingen mat med, då lär vi väl bli attackerade igen!
Sen bjöd pappamannen ut mig på middag igår! Han hade ordnat så lilla prinsessan skulle få vara hos M, så jag skickade iväg lilla prinsessan att hämta sin snuttekanin eftersom det kunde bli sent innan vi skulle hämta henne. Några minuter senare kom hon ner med en ryggsäck på ryggen.
"Vad har du packat där i?" frågade jag och hon packade upp tandborste, tandkräm, trosor, en tunika, en kjol, ett nattlinne och sin snuttekanin! Hon skulle minsann sova över hos favoritfastern! Jaha... inte lönt att säga emot! Så vi körde dit och jag och pappamannen fick absolut inte följa med och knacka på! Hon skulle göra det själv! Stora lilla tjejjen! Men vi väntade ju såklart vid bilen för att se om M skulle höra hennes små knackingar på dörren och visst gjorde hon det och visst fick lilla prinsessan sova där!
Vi körde ner till stan och blev attackerad av nyckelpigor!!! Överallt var dem! Höll på att bli knäpp! Verkligen invasion av de små hemska röda krypen!
Vi åt god mat i lugn och ro, gick ner i Norra hamnen och fikade lite, tittade på solnedgången och sen körde vi hem!
Idag ska det handlas golv och mat. Blir nog ett snabbdopp också innan vi börjar lägga golvet i lägenheten. Nästa vecka börjar "allvaret" på riktigt, dags för dagis igen! Dags för lite mer rutiner istället för semesterslapp... Känns både bra och vemodigt!

*kram*

2 kommentarer:

famgranath sa...

Låter som ett par härliga dagar! Stora tösen, som packar själv! Hon vet vad hon vill! ;-)

Skönt för er att få lite tid för er själva!

EmiliaJ75 sa...

Vi var på stranden i torsdags och körde hem efter två timmar - jösses med getingar där var!