onsdag 12 september 2007

Nu är den faktiskt inte rolig längre...

Den senaste tiden har lilla prinsessan verkligen tokfastnat för "Ice age I". Hon har tittat så mycket på den stackars dvd-filmen att den nu är helt flottig av små barnfingrar (och säkert repig också) och ibland blir det väldigt hackigt och konstigt i filmen. Då hör man ett sorgset "dönner". Ja, filmen är sönder. Vad SYND!!! Kanske vi kan få se en annan film nu? Men nej, den där jäkla Sid, Manny och Diego traskar vidare genom sitt istäckta landskap med den "rosa lilla saken". *suck*. Hon kan i princip hela filman utantill, men sluta titta på den?! Nej då. Det är det första hon ska göra på morgonen när hon vaknar. Hon totalignorerar att mamman MYCKET hellre tittar på sina favoriter; Backyardigans! Eller tittar och tittar... Lyssnar medans jag står och gör mig iordning. Sen ska det tittas på "Ajjjs" när man kommer hem från dagmis, när man ätit, innan man gör sig iordning, när man äter välling. Jag lååååååvar, den där filmen rullar nog en två-tre ggr/dag! Det har gått så långt att man numera kan citera i princip alla skämt. Och nu är de inte ens roliga längre! "Den där rosa prylen tillhör mig" "Det finns inget VI, det har aldrig funnits något VI, om det inte hade varit för MIG så hade det inte ens funnits något DU" "Och ni har TRE meloner?!?!" "Skyll dig själv, skyll dig själv..." och galna dronter skuttar runt i bakgrunden.
Visst. det ÄR en bra och rolig film. Men inte med ett snitt på 18 gånger i veckan!!! Rädda mig!! Vi har försökt variera med "Ice Age II", men tro för all del inte att den funkar lika bra. Nähä då. Den är ju jättetråkig! Grejjen är den att vi har nog inte riktigt lyckats klura exakt vad det är som gör den här filmen till favoriternas favorit. Ibland önskar man att man hade kunnat se in i den lilla (snart) tvååringens huvud och se vad det är för kuggar som snurrar runt därinne.

En annan lite rolig (eller, ja det beror ju på hur man ser det) är alla nya ord som fullkomligt sputar ur lilla prinsessan. Eller, orden i sig är kanske inte så roliga. Utan det är mer att hon börjar begripa innerbörden av dem. "Tuta" (sluta) kör hon stenhårt med nu. Och det jobbiga är ju att man verkligen måste sluta med att prata, sjunga eller vad man nu gör. Hur ska vi annars kunna begära att hon respekterar oss när vi säger sluta? Detsamma med "tom hiiiiiit". Idag kom hon springandes med sin tomma vällingflaska och sa "Slut. Mätt." Där hade hon ju verkligen lyckats koppla ihop två begrepp. Fast ibland blir det helt fel. Som när hon satt med sin Kalle Kanin på golvet (han har spruckit i en söm), dragit fram en kökssax och stoppat in i hålet och sa "pippa" (ja, ibland blir det väldigt fel!). Det hon egentligen menade var att jag skulle laga den...

Dags att se färdigt på Idol. Alltid lika spännande. Ibland får man rysningar i kroppen av den sjönsång man får höra. Oftast får man rysningar i kroppen av all falsksång som klangar så TV-rutan nästan spricker.
Vår TV-ruta är van vid lite snällare toner. Som Sid´s evennirliga tjattrande...

*kramar*

3 kommentarer:

EmiliaJ75 sa...

Vi har sett "Bilar" ca en triljon gånger men han har lagt den på hyllan nu. Så håll ut - kanske prinsessan snart lägger "Ajjs" på hyllan också......
STOR kramis!

Anonym sa...

Hm, ja, dom där filmerna...tror jag kan Emilfilerna utantill...alla tre dessutom. Vi har ju tur, hon har iallafall tre som går att se :-)

Ja, hon pratar en massa, hela tiden. Letar efter off-knappen...men hittar den inte...;-) Fast det är oftast skoj, man kan liksom föra en konversation med henne nu, stora tjejen!

Trevlig helg!

Kramisar

Saring sa...

Kikar in och säger grattis till nya bloggen :-)

Kram