måndag 31 mars 2008

"Fyla små lättöl"

Härliga våren är här nu! Solen skiner och idag har vi haft typ 15 grader varmt! Vinterjackan är bokstavligt talat kastad i soporna! En ny scarfs handlade jag igår till min vårjacka. Jag har varit på strålande humör hela dagen. Ett stort härligt leende hela jag! Äntligen har jag krupit ur mitt ide. En av killarna, R, på jobbet blev helt fascinerad av att jag kan bli så strålande lycklig bara för att det är vår. Klart man kan! Speciellt om man som jag har ett humör som väldigt mycket beror på vad det är för väder. En annan av killarna på jobb, S, undrade om inte jag hade haft lite skoj i sänghalmen på morgonkvisten. Men nä, innan kl. 05:00 är jag inte människa till att nuppa. Och för att få nuppa en vardagmorgon måste det ske innan kl. 05:00 för sen försvinner min hingst ur boxen ;-). Fast å andra sidan... Han vet ju inte om att det var tät imma på sovrumsfönstret igår kväll *rodnar*. Men mitt solskenshumör beror i alla fall inte på det. Utan faktiskt på att det äntligenäntligen är vår och snart sommar!

Annars idag har jag pratat med Vietnamesiska ambassaden. Eller... Inte ambassaden men en som arbetade där. Jag tyckte det var lite märkligt sätt de svarade på i telefon bara; "Ja?" Hmmm, jag svarar dagligdags i telefon på mitt arbete och inte svarar jag "Ja?" när någon ringer... Men, men. Jag fick hjälp med mitt ärende och hela samtalet igenom så kunde jag inte låta bli att fnissa lite för mig själv. Det var ungefär som att ringa och prata med någon på en take-away-kinarestaurang. Samma loliga svenska, ni vet! Men jag är fantastiskt glad att de överhuvudtaget pratade och förstod svenska! Varken min vietnamesiska eller engelska är jättebra. Fast engelskan är ju ljusår bättre än vietnamesiskan :-)

Vet ni vad som hände sen då?! Vi var ute och tokade runt lite när vi kom hem från dagmis och jobb. Lilla prinsessan skulle cykla på sin trehjuling. Det är mycket viktigt att jag eller pappamannen sätter en kvast på flaket och liksom knuffar henne framför oss på hennes trehjuling. Men inte idag. Ongen cyklade ifrån kvasten! Hon kan cykla!!! Sen är det ju bara det här med styret också. Det bör ju användas till att styra med och inte bara till att hålla i sig i. Men det kommer nog. Så småningom. Hoppas jag.

Förresten! Jag lovade ju uppdatering om den gula lastbilen och det mystiska ljudet! Ingen lastbil och inget mystiskt ljud från huset. Bara en stor lastbil med stor tank, typ en bajssugarlastbil, som stod parkerad utanför huset med en stor slang in genom en källarglugg. Det här var ingen bajssugarlastbil utan "superslukaren"! Ja, så stod det på bilens stora tank i alla fall och det skramlade massa när den sög upp/ut vad som nu fanns innanför källargluggen. Kanske benknotor efter någon stackare som suttit fast i hissen... Fast man blir ju inte skelett så fort. Väl?

Alltså, helt ärligt. Det händer inte så himla mycket just nu. Inte så mycket som är värt att skriva om i alla fall. Det känns som vi mest bara laddar och längtar och räknar ner till den 15 april.

See you!

*kramar*

Och allra bästastebästisen. Jag lååååååvar (inga korsade fingrar bakom ryggen!) det är inte en dvärg som du har i magen!

1 kommentar:

EmiliaJ75 sa...

Nu har jag läst i kapp lite, skrattat och haft några trevliga minuter på din sida!
Kanske inte håller helt med att livet är en transportsträcka, men jag kan bara hålla med om slutstrofen! Man ska LEVA och NJUTA av livet - det är det som det är till för!

Förstår att du längtar till flytten. Ska bli spännande att se "placet" sen.
Kramisar!