måndag 27 oktober 2008

Jag blir galen!

Hur svårt, på en skala 1-10, ska det vara att få beställa en bänkskiva till köket?! När man då äntligen har hittat en vask och bänkskiva, i samma butik, som man gillar och mätt alla tänkbara mått så det ska bli helt rätt, packat in hela familjen i bilen och kört upp till Ikea, hittat en person som ska hjälpa till att lägga beställningen efter våra mått... Nä, då GÅR det inte att få den enligt våra önskemål... Ska det kallas personlig bänkskiva efter våra önskemål när man begränsas av deras bestämmelser? T.ex. så måste vi i bakkant på en av längderna göra en ursågning på ca 3 cm då vi har ett element som kommer stå under bänkskivan och då måste man ha det för att värmen ska komma längre upp i rummet än bara till under bänkskivan. Nähä, tack och hej på dej Ikea!! Där blev det ingen affär... In med hela lilla familjen på restauran Gyllene Måsen och äta amerikanskinspirerad middag. Givetvis hinner lilla prinsessan ta två tuggor och måste sedan gå på toaletten. arför är det alltid så? Hemma försöker vi att hon alltid ska gå på toa innan maten, men oftast vill hon inte och blir då nödig mitt i maten vilket resulterar i en Onge som inte kan still och jag vägrar ha massa spring till och från matbordet när vi äter. Med andra ord; hon får sitta kvar och äta fast hon är toanödig. Taskigt? Ja, kanske men hon har ju fått chansen att uträtta det innan maten...
I alla fal, efter maten packade vi in hela lilla familjen igen och åkte till Bauhaus. Och jodå, visst kan man få bänkskivan måttbeställd och sågad på de måtten vi vill ha. Men de underlimmar inte vasken... *gaaaah*. Nähä, tack och hej Bauhaus. Nu är vi tillbaka på ruta noll. Vi vet inte vad vi ska ha för bänkskiva, inte vad vi ska ha för vask, vi vet inte vart vi ska hitta en vask och bänkskiva som vi tycker om och som finns i samma butik. Jaha... men kanske köket kan bli klart till påsk då? För till jul verkar det inte gå alls nu. Inte med tanke på att det oftast är långa leveranstider på måttbeställda bänkskivor där de har limmat ner vasken.
Något tips? Någon?

*kramar*

2 kommentarer:

Linda sa...

Men! Herregud skall ni gå igenom alla affärer? Typiskt!

Angående att kissa mitt under maten - blir Ida kissig så får hon självklart gå. Hon kanske inte är kissig precis innan? Eller det är kanske en fix idé att Y-L inte skall gå innan? Ja...jag vet inte, men där är jag lite "mesig" och kan inte säga nej.

tösan sa...

Hon har oftast inte "tid" när vi säger till att gå och kissa och tvätta händerna innan maten. Hon tittar på TV, leker eller nå´t annat och vill inte avbryta för att gå på toa. Och sen märker hon när hon sitter still (och äter) att hon visst behöver gå. Det är inte bara det att blir massa spring på henne, någon av mig eller M måste ju också hålla på och springa för hon klarar inte hela toaproceduren själv än. Vi säger ju till fler än en gång innan maten, men alltid "nej". Och det är såhär varje dag! Så fix idé... ja, det är nog det! Och självklart låter vi henne gå ifrån om vi märker att nu kan hon verkligen inte hålla sig längre och så berättar/förklarar vi att man ska gå på toa INNAN maten och att vi provar på nytt i morgon. Men det blir ju samma sak ändå :-)