fredag 30 januari 2009

Kompensation

Idag var jag och lilla prinsessan hemma hos min arbetskollega L och hennes två barn I och T. I hade vattkoppor förra veckan och med lite "tur" så kan hon kanske smitta fortfarande och om inte annat så bär förhoppningsvis T på viruset. Taskig jag är va? Som medvetet försöker smitta lilla prinsessan? Men vi resonerar som så att vattkoppor är en, i de allra flesta fall, ofarlig sjukdom. Även om den kan vara besvärlig och kan dra med sig en del allvarliga följdsjukdomar. Men får hon det nu så är det liksom avklarat. Resultat lär ju visa sig om sisådär 10-14 dagar!
I alla fall så var det första gången som lilla prinsessan träffade I och T. I som är 6 år och en av världens sötaste tjejjer satt lugnt och pysslade med sina grejjer. T, som är lika gammal som lilla prinsessan, är verkligen livlig kille ut i fingerspetsarna! Så det var full rulle när lilla prinsessan och T for fram på Bobbycaren, lekte hajar, spelade fotboll, körde radiostyrd bil, pärlade, fikade, byggde lego...
Så när vi kom hem, efter dryga tre timmar av bus och lek, så kände nog lilla prinsessan att det var läge att kompensera allt killbus med lite tjejjigare lekar. På for prinsessklänningen, fevingarna och prinsesskronediademet och en stor, rosa glittrig ring och så placerade hon sig i TV-soffan och tittade på Pippi Långstrump.
Jetlagen sitter i hos henne fortfarande. Hon är supertrött på kvällarna och sover typ 13-14 timmar/natt. Vid middagen nu blev det gråt och gnäll och inget ville hon äta. Det tog nog på krafterna att busa så mycket idag! :-) Så nu är hon i sängen för nattning. Utan fläskpannkaka i magen... Men hon ska nog inte svälta ihjäl i natt heller ;-)

*kramar*

Inga kommentarer: