måndag 4 februari 2008

En helt vanlig jävla måndag

Mobillarmet ringer sin mjuka melodi kl.06.00. Kastar mig efter mobilen för att stänga av oljudet. Öppnar ett öga, konstaterar att det är becksvart ute. *suck* Vänder mig om och somnar om ett par minuter. Kl. 06.14... äh, dags att stiga upp NU. In i badrummet, duschar, klär på mig. Lilla prinsessan kommer nyvaken in i badrummet och blirar mot det skarpa ljuset. Startar TV:n och hon kryper upp i soffan och myser med napp och snutte till Bolibompa. Mamman fönar håret, sminkar sig snabbt, gör välling till hungrig prinsessa. Hon äter, jag bäddar sängar, plockar undan i badrummet. "Ont magen, mamma" hör jag från soffan. Jaha, in på toaletten och av med pyjamasen och blöjan. Exakt hur lång tid kan det ta? I normala fall, under en minut. Idag ungefär fem minuter. Hon är enormt lååååååååångsam. Upp på toaletten med Ongen "Gå, fed, mamma!" "Ja, du ska få bajsa i fred! Ropa när du är klar!" Jaha, inte läge att duka fram min frukost när jag ska torka en bajsrumpa strax. Checkar dagisväskan, min väska, plockar fram ytterkläder. "Är du färdig nu?" "Nej, mamma. Gå fed!" 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10... Tålamodet börjar tryta. Klockan rusar iväg. Snart 7.30 och Ongen är inte klädd, jag har inte ätit, inga tänder borstade, det är is på vägen... Ja, men det är klart att hon ska få bajsa i lugn och ro. I en kvart. "Nej, nu tramsar du bara. Nu får vi torka dig och klä dig." Ja´färdi nu, mamma!!" Torka Ongen, på med torr blöja. "Dina kläder ligger på ditt rum, gå och ta på dem så äter jag nu!" Äntligen lite mat i magen. Jag äter och hon klär sig. Tror jag ja! Jag hittar henne iklädd en strumpa och blöjan lekandes med sina My little Pony hästar! *gaaaaah* "Nu har vi bråttom, nu hjälper jag dig att klä på dig!" Vilda protester men kläderna kommer på till sist. Pust. Bara tandborstningen kvar. Klockan närmar sig 08.10. Vi borde sitta i bilen nu!!! Tandborstningen går smidigt och även att ta på ytterkläderna. Äntligen på väg. Härligt glad Onge lämnas på dagmis. "Puss och kram, älskar dig, vi ses sen!"
In i bilen igen. Full fart mot Landskrona! För en gångs skull går körningen dit som den ska! Inga vägsniglar! In på City Gross. Fika! Vad ska jag handla för Fika till veckans kursdeltagare?! Frukt! Fy, vilket dåligt utbud. Jaja, det får bli clementiner och vindruvor. Några äpplen också.
Full fart mot kassorna. Sneglar på klockan. 09.14. Attans!! De ska fika om en halvtimme. Jag ska brygga kaffe, duka fram och hämta smörgåsarna på hotellet också! Paniiiiik!!! Åh, en kassa med bara en kund i. Och han betalar nu. Vilket flyt! NOT!!!! Tanten i kassan fixar inte kassamaskinen. Vänta, vänta, vänta... 5 minuter går. Äntligen ber tantfan om hjälp! Kunden före mig kommer iväg. Min tur att betala. Hoppas tantfan kommer ihåg hur maskinen funkar nu! Jajamensan. Nu gick det fort. Ut i bilen. In med grejjerna. Köra till kontoret. Hitta parkeringsplats. 17 då att folk ska parkera så illa!!! Hittar en plats. Ur med kassarna och upp för trapporna. 9.30. Jag hinner, jag hinner. På med en bryggare, fram med assietter. Lägg upp frukten. Över till hotellet och hämta smörgåsarna. Småpratar lite med hotellets konferensansvariga. Kikar lite på hennes mage. Jo, visst är hon gravid! Har sneglat ett par veckor där nu men inte velat vara plump och fråga, men nu är det rätt uppenbart. Jaha, grattis till henne då! Får nog maila ett grattis sen. Rusar över till oss igen. På med nästa bryggare med kaffe. 9.50. *pust* Jag hann!!!
Ibland (oftast) hatar jag måndagar! Dels för att både jag och lilla prinsessan är helt sega på morgonen. Dels för att vi oftast har utbildningar på kontoret där jag är ansvarig för "markservicen" och har jag inte handlat och förberett för detta på söndagen så straffar det sig på måndagmorgonen.
Nu är lugnet återfunnet. Solen skiner ute och utanför fönstret kvittrar faktiskt fåglarna! Det är nästan lite vår i luften! Bankkontot kommer se strålande ut för ett ögonblick idag och livet leker.
Hoppas resten av veckan blir minst lika bra!

*kramar*

1 kommentar:

Anonym sa...

Klart att veckan kommer att vara lysande!
Ha det gott!