söndag 8 februari 2009

4:e dygnet

och lilla prinsessan har fortfarande feber!? Snoret är tjockt och härligt illgrönt, hostan finns där emellanåt. Men febern är det största frågetecknet. Nu har hon varit sjuk i 6 dagar och det verkar inte gå på rätt håll än. Tempen ligger mellan 38,7 - 39 hela tiden. I går lyckades vi, med hjälp av Ipren, att få ned den från 38,8 till 38, 5. Och då sov hon i två timmar medans Ipren dansade rundor i hennes lilla kropp. Vid läggdags i går var hon feberfri (37,0) men i morse när hon vaknade så var tempen tillbaka på 38,8!?!?! Jag fattar nada. Och febernedsättande verkar inte funka.
Men tro för all del inte att det märks på henne att hon har så pass hög feber som hon har. Nejdå. Hon cyklar, leker, trotsar precis som vanligt! Aptiten är lite sämre. Och mellan varven går det faktiskt att få henne att vila/sova lite.
Inget dagis i morgon heller. Troligtvis inte på tisdag heller. Men nu är det pappamannens tur att vara hemma! Jag ska gå till jobbet och vara föräldraledig ;-)

By the way! I dag tog vi tag i operation-sluta-med-nappen! Stopp och väx har kletats på hennes två kvarvarande nappar och hon har självmant kastat en av napparna! Vi har i några dagars tid förberett på henne att hennes nappar är gamla och när de är gamla så börjar de smaka illa!

Tillbaka till sjukstugan! Plikten som sjukmamma kallar. Ny saft ska blandas.

*kramar*

2 kommentarer:

Petra sa...

Åh stackars lilla :( Inget roligt att vara sjuk så länge! Hoppas verkligen att hon kryar på sig snart! Ett samtal till VC imorgon kanske? Hon kan ju ha dragit med sig något hem från "paradiset"?
Hoppas ni får en fin vecka!

EmiliaJ75 sa...

Skrattar lite..."stopp och väx" på nappen! Alla medel är tillåtna...