fredag 27 februari 2009

Tre små ord

"Jag kan själv!" Helt underbara men kan reta gallfeber på vilken förälder som helst. Oftast hörs orden i samband med påklädning av ytterkläder när en tidspressad, småstressad mamma står och stampar i hallen och bara vill komma iväg!
Orden kan uttryckas i ilska, oftast när en förälder märker att det här kommer ta tid och griper in i ett lönlöst försök att hjälpa till.
Orden kan uttryckas i glädje, oftast när en förälder låtit bli att ingripa och verkligen låtit barnet få klara det själv.
Orden kan också uttryckas i förvåning, oftast när barnet har börjat med att säga "jag kan inte själv!" och föräldern kontrat med att "jo, du kan visst själv" och barnet blivit tvunget att klara det själv och sedan märkt att de visst kunde!
I vår familj hörs de oftast i ilska...

Dagens vadslagning! Hur många tror att pappamannen kommer sucka och bli irriterad på mig för att jag nu har kastat en mjölkförpackning, en provivaförpackning och en tekartong i soporna utan att jag först har vikt i hop dem?
Jag tror benhårt på att jag blir ett av dagens irritationsmoment. Och vet ni? Jag struntar i det. För jag är vuxen och kan bestämma själv :-) *muahahahahaha*

*kramar*

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man måste ALLTID vika ihop kartonger innan man återvinner dem!!!
Det går inte att slarva med det, min vän!!
:-)
Jag håller på Pappamannen!!

Kramar

Anonym sa...

Tack Stefan!
Det viktiga för mig är tyvärr inte att återvinna då jag skiter totalt i det, men jag är en man av principer och en förpackning tar mindre plats när den komprimerats.
Dessutom går aldrig mamman ut med soporna så jag får springa 3 ggr om dan om inte "reglerna" följs =)

Puss på dig Tösan

Anonym sa...

Kan man vika sådana kartonger..??

Tessan sa...

Hahaha... känner igen det och har just bloggat om detsamma.
Kram!