söndag 24 maj 2009

Hemma igen!

Då var man hemma igen då! Efter en tripp till Öland och Ölands Djurpark tillsammans med finfamiljen N-H-J (Tack för en helt underbart trevlig helg!). Stugorna vi bodde i var små men fyllde sin funktion. Djurparken i sig var väl inte riktigt vad vi tänkt oss, men den fyllde sin funktion för barnen. Det mesta var nedgånget och slitet och hade väl sett sina bästa dagar för några år sedan. Det var mest apor av olika slag och så några lejon och tigrar. Mycket mer i djurväg var det inte att titta på. Tivolit var skrangligt men det räckte för tjejjerna som såg helnöjda ut med att åka varv efter varv på varsin häst i den vanliga Mary-go-round-karusellen. Vattenlandet blev det inget besök i, det var för kallt. Dessutom så blev lilla prinsessan rejält dålig i går. Sov mest, ville inte äta eller dricka. Lite febernedsättande var 4:e timme fick henne att orka hålla ögonen öppna emellanåt...
Vi har grillat gott, haft roligt och en hel del goá skratt åt vissa djurarter som betedde sig på ett sätt som inte alls var passande för små barn ;-).
En tur runt på Öland tog oss bland annat till Solliden men inte 17 såg vi någon kung!
Solen har skinit i stort sett hela tiden men det har varit kallt! Inget shortsväder precis... Dessutom hade Öland precis vad jag behövde; en skobutik! Japp, mitt skoproblem är löst! Ett par härligt lila "pumps" till mig och ett par fina vita tygskor med silverpaljetter på till lilla prinsessan!

När vi kom hem idag så lastade vi ur bilen och körde vidare till lasarettet för att besöka jourläkaren med lilla prinsessan. Misstänker starkt att det är halsfluss! Hon har inte velat äta i dag heller, knappt dricka heller för hon har så ont i halsen säger hon och ja, den är röd och svullen! Men när vi kommer dit och det är fullt i hela väntrummet och kö ända ut till entrén så vände vi. Jag vägrar sitta där i timmar! Ja, taskigt kanske mot lilla prinsessan, men oavsett vad så hade vi 1. blivit hemskickade p.g.a. virus eller 2. fått konstaterat halsfluss och fått penicillin och om det är nr.2 så är det ingen fara på taket om vi får penicillinet först i morgon. Nuförtiden vill många läkare inte ens ge penicillin för halsfluss utan det ska läka ut av sig själv... Men i morgon blir det ett samtal till distriktsläkarcentralen iaf. Hon hade trots allt 38.3 i feber nu ikväll och med ett halsont som gör att hon varken vill äta eller dricka, då är hon sjuk! Själv håller jag på att hosta lungorna ur mig. Men hellre ta sjukdomarna nu än om ett par veckor när det vankas bröllop!!

*kramar*

1 kommentar:

Camilla sa...

Du måste lägga ut en bild på dina skor oxå så vi får se! Kram