tisdag 5 maj 2009

Kanske...!

Kanske ska vi bo i den här bostadsrättsvillan! Kanske! Vi var och tittade på den idag, och visst... i vårt tycke är det en del att göra. Mest måla, tapetsera och lägga nytt golv och byta golv/tak/fönster och dörrlister. Men det är kvickt och ganska enkelt gjort. Vi har ju vana för det nu ;-)
Största "problemet" är nog duschrummet på nedervåningen. Jag (och min astma) kände med en gång att det är "något" där... "bara" fukt eller mögel, det vet jag inte. Så bra luktsinne har jag inte ;-). Om det är något att bry sig om får i så fall en eventuell besiktning visa. Allt kändes i alla fall så pass bra att vi la ett bud; utgångsbudet. En annan spekulant hade bjudit 25 000 under utbångsbud. Så vi får se vart det slutar! Det var ett annat par där samtidigt som vi. Det var nog deras första husköp. Inget ont om det, någon gång måste ju vara första gången för alla. Men att bedöma det som ska ev. ska bli ens framtida boende genom att konstatera att tapeterna i köket "är gulliga"... tja, för oss som är gamla i gemet ;-) så känns det inte riktigt som det är det man ska titta på. Stackars mäklaren blev överöst av frågor från oss "veteraner" som hon inte kunde svara på. Sådant som för oss har visat sig vara väsentligt att få veta, så man inte går på dyra nitar. T.ex. hur gammal är pannan? Vem ansvarar för ev. byte av den, vi eller föreningen?, hur är elen dragen?, vad ingår i avgiften? fuktgenomslaget i "källarrummet, är det vi eller föreningen som ansvarar för det? etc. etc. Men vi får se om hon har svar åt oss i morgon och att vi kan få kontaktuppgifter till ordföranden i föreningen.
Kanske att "söta tapeterna" också la ett bud...? Och kanske att de som la underbud går upp i bud? Kanske vi blir nya ägare till det lilla huset. Med de söta tapeterna (som åker ut fortare än kvickt om jag får flytta in!!!
Ber om fortsatt tumhållning!

*kram*

2 kommentarer:

Stefan o Becka sa...

Håller tummar och tår!

EmiliaJ75 sa...

Så spännande! Jag hoppas att allt går så som ni vill att det ska gå!